Handboek acute verloskunde

Dit handboek leert je systematisch het acute probleem in de verloskundige zorg te herkennen en te benaderen. De belangrijkste situaties worden behandeld, o.a.: pre-eclampsie, schouderdystocie, fluxus postpartum en reanimatie van de neonaat.

Ook wordt er aandacht besteed aan (multidisciplinaire) teams, de thuissituatie, de ziekenhuissetting, de overdracht en communicatie. De hoofdstukken zijn rijk geïllustreerd, bevatten inzichtelijke schema’s en zijn voorzien van skills van instructievideo’s (die online te bekijken zijn).

Productinformatie

Vaardigheden in spoedeisende situaties

Met dit handboek leer je systematisch het acute probleem te herkennen en adequaat aan te pakken. Daarnaast vergroot je jouw communicatievaardigheden binnen multidisciplinaire teams, in de ziekenhuis- en thuissituatie en zorg je voor een goede overdracht.

 

Uitleg met praktijksituaties

Het eerste Nederlandse handboek voor acute verloskunde om jouw vaardigheden in spoedeisende situaties te optimaliseren. Eigenaresse van Cave, Jacobien van der Ploeg, zet haar jarenlange ervaring en kennis als gynaecoloog in als mede-auteur van dit praktische handboek. Met instructiefilmpjes en duidelijke schema’s wordt je goed voorbereid op de belangrijke situaties zoals pre-eclampsie, schouderdystocie, fluxus postpartum en reanimatie van de neonaat.

 

Elk hoofdstuk is geschreven door een verloskundige/verpleegkundige én een gynaecoloog. Lees de eerste pagina's van het handboek.

 

Bezorging handboek

Het handboek wordt binnen 10 werkdagen door post.nl bij jou bezorgd. Het kost 70,00 euro inclusief verzendkosten.

Bekijk ook

  • Schema’s acute verloskunde voor verloskundigen

    • 25.00
    Lees meer
  • Schema’s acute verloskunde voor kraamverzorgenden

    • 25.00
    Lees meer