•   info@acuteverloskunde.nl
  •   06 - 533 88 886
  •   Stevensbeekseweg 10, 5844 AB Stevensbeek

CAVE! voor ambulance verpleegkundigen

Als ambulance verpleegkundige wordt u niet vaak opgeroepen ter assistentie bij een acute verloskundige situatie (rond 1% van de ritten). Juist als men deze situaties niet vaak tegen komt is het belangrijk om ze te (blijven) trainen.

Op het moment dat u opgeroepen wordt bij een uitgezakte navelstreng, of een vitale fluxus, moet u er staan als hulpverlener en als teamlid.

CAVE is er van overtuigd dat regelmatige training van acute situaties de zorg veiliger maakt en de uitkomsten voor moeder en kind verbeteren. Ook het college perinatale zorg beveelt regelmatig trainen, individueel en in VSV verband, aan.

Als u goed voorbereid bent op acute verloskunde situaties, dat wil zeggen dat u kunt werken volgens een vaststaand protocol, kalm blijft, het overzicht houdt en daarbij optimaal samenwerkt in het verloskundige team (verloskundige, kraamverzorgende), dan levert u optimale kwaliteit.

Ter voorbereiding aan de cursusdag ontvangt u het handboek acute verloskunde, hiermee verdiept/verfrist u de algemene benadering van acute situaties, specifiek gericht op de verloskunde.
Het tweede deel van het boek behandeld de specifieke situaties per onderdeel. Met instructiefilms en handige schema’s is uw kennis van de acute verloskunde weer helemaal up-to-date.

AANVANG

Ontvangst vanaf 8.30 uur. De cursus start om 9.00 uur. De dag wordt besloten om 17.30 uur.

KOSTEN

De kosten per deelnemer bedragen 200,00 euro voor de hele dag, inclusief lunch, e-learning module, syllabus èn een klapper met geplastificeerde schema’s ‘Acute Verloskunde’.

ACCREDITATIE

De cursus is geaccrediteerd door kwaliteitsregister V&V voor 7 punten.

De cursusdag in het Boxmeer begint om 9.00 uur deze training volgt u samen met verloskundigen.

Na een korte inleiding met de CAVE basis principes (SBARR, HOTABC, Acute schema’s en de acute tas) trainen we in kleine groepen.

In de scenario situaties wordt de thuisbevalling nagebootst. Waarbij de ambulance verpleegkundige de eigen rol speelt. Op deze wijze wordt de onderlinge samenwerking en communicatie real time geoefend. Ook de standaard acute verloskunde tas wordt gebruikt. De cursus wordt gegeven met een “hybride mama” die echt kan bevallen. Er wordt gebruik gemaakt van video feedback. De trainers zijn een verloskundige en een gynaecoloog.

Daarnaast wordt in een vaardighedencarrousel het blaas vullen bij de uitgezakte navelstreng, behandeling van schouderdystocie, de stuitbevalling en overdragen volgens de ISBARR methodiek geoefend. De trainer is een verloskundige of gespecialiseerd verpleegkundige. Voor de ambulance verpleegkundige wordt de bevalling zonder verloskundig hulpverlener nog extra geoefend.

De cursus kost inclusief boek, verloskunde schema’s en lunch 200 euro.

Meer weten?

    Velden met een * zijn verplicht

    Dit is een beveiligde verbinding

    CAVE! gaat erg zorgvuldig met uw persoonlijke gegevens om. U kunt meer hierover lezen op onze website.

    Direct inschrijven?